Atsaleaan töihin

"Ensiluokkainen mahdollisuus vivuta ura seuraavalle levelille"

Tuntuuko, että ainakin kerran vielä työuran aikana työpaikan vaihto saattaisi tulla kysymykseen osuvan tilaisuuden sattuessa? Mikäli näin, niin ohessa esittely siitä, mitä meillä Atsaleassa olisi tarjota vaihtoehdoksi kokeneelle IT-alan ammattilaiselle.

Uskomme, että pystymme tarjoamaan aidosti kiinnostavan vaihtoehdon, jota kohtaan syntyy ihanteellisesti korkea motivaatio ja luonteva sitoumus.

Oheisen linkin takaa löytyy esitys Atsalean työsopimusmallista sisältäen taloudelliseen toimintaan liittyvän ansainnanjaon yhtiön ja työntekijän välillä: atsalea.fi/winwin-7030/. Mallin mukaan 70% konsultin kuukausilaskutuksesta käytetään palkanmaksuun. Jäljelle jäävällä 30% katetaan vakuutukset, laitteet, terveydenhuolto, hallinto ja yleiskustannukset sekä liiketoiminnan pyörittämiseen liittyvä katetuotto-odotus.

Yhtiöllä on partneriohjelma, jonka on tarkoitus sitouttaa uudet työntekijät alusta lähtien: atsalea.fi/partneriohjelma/. Merkintäoikeus (osakkeiden lkm) on sidoksissa sisääntulojärjestykseen. Merkintähinta perustuu verottajan vuosittaisen verotuspäätöksen mukaiseen osakkeen matemaattiseen arvoon ja on siksi alhaisin mahdollinen. 

Miltä kuulostaa?

Klikkaa alta laatikosta lisäinfoa rekrytointiprosessista.