Töihin Atsaleaan

"Ensiluokkainen mahdollisuus vivuta ura seuraavalle levelille"

Tuntuuko, että ainakin kerran vielä työuran aikana saattaisit vaihtaa työpaikkaa osuvan tilaisuuden sattuessa? Mikäli näin, niin ohessa esittely siitä, mitä meillä Atsaleassa olisi tarjota vaihtoehdoksi kokeneelle IT-alan ammattilaiselle.

Uskomme, että pystymme tarjoamaan aidosti kiinnostavan vaihtoehdon, jota kohtaan syntyy ihanteellisesti korkea motivaatio ja luonteva sitoumus.

Oheisen linkin takaa löytyy esitys Atsalean työsopimusmallista sisältäen taloudelliseen toimintaan liittyvän ansainnanjaon yhtiön ja työntekijän välillä: https://www.atsalea.fi/winwin-7030/. Mallin mukaan 70% konsultin kuukausilaskutuksesta käytetään palkanmaksuun. Jäljelle jäävällä 30% katetaan vakuutukset, laitteet, terveydenhuolto, hallinto ja yleiskustannukset sekä liiketoiminnan pyörittämiseen liittyvä katetuotto-odotus.

Yhtiöllä on partneriohjelma: https://www.atsalea.fi/partneriohjelma/ Merkintäkiintiö on tällä hetkellä 3,25% per sisään tuleva senior konsultti. Merkintäoikeus koskee 8125 osaketta. Osakkeiden merkintähinnan määrää sisäisen annin osalta käytännössä verottaja, sillä hinta perustuu vuosittaisen verotuspäätöksen (per ~31.5.) mukaiseen osakkeen matemaattiseen arvoon ja on siksi alhaisin mahdollinen ja huomattavasti alhaisempi kuin markkina-arvosta johdettu. Tähän menettelyyn on päädytty siitä syystä, että yhtiön tarve ei ole hyötyä osakkeista toistaiseksi taloudellisesti, vaan sitouttaa uudet työntekijät alusta lähtien. 

Etuihin sisältyy maksuton kiintiökohtainen käyttöoikeus Turun keskustassa sijaitsevaan virkistys- ja etätyökohteeseen: https://urly.fi/2IIN. Kohdetta voi hyödyntää yhden yön kerralla tai niputtaa maksimissaan kolme yötä per liukuva kuukausi. Kokonaiskiintiö on kuluvan '22-'23 tilikauden aikana aloittavalle uudelle partnerille 12 vrk kalenterivuodessa. Kiintiö skaalautuu aivan kuten merkintäoikeuksien lukumääräkin elinkaarensa suhteen, missä kuluvan tilikauden aikana sisääntulevilla on korkein kiintiö.

Rekrytoinnin vinkkipalkkio on 2400 €. Lisäksi ensimmäisestä vinkkipalkkiosta avautuu 0,45% lisämerkintäoikeus. Kun tuo kollegan "mukanaan", joka ehkä taas puolestaan tuo oman kollegansa "mukanaan", niin henkilöstön lukumäärä kasvaa myös vertaisverkoston välityksellä kohti päämääräksi asetettua yhtiön myyntiä.

Miltä kuulostaa?

Katso lisätietoja Atsalea.fi etusivu ja scrollaa kohta "URA"

Etsimme säännöllisesti uusia ammattilaisia etätöihin, semi-etätöihin sekä on-site erityisesti Helsingin ja Tampereen metroalueille.

Jari Viitanen, Recruitment Lead, jari.viitanen()atsalea.fi

Timo Haukilahti, Senior Manager, timo.haukilahti()atsalea.fi

Kari Tuusvuori, ERP Senior Project Manager, kari.tuusvuori()atsalea.fi